Winkelpand verbouwen voor wanneer het drukker wordt

  • door

Wil jij je winkelpand verbouwen? Het verbouwen van de winkel zorgt ervoor dat jij jouw klanten netjes kunt ontvangen in een strakke en moderne winkelruimte. Er komt nogal wat kijken bij het verbouwen van een winkelpand. Dit kan namelijk een grote klus zijn, waarbij je de kosten binnen de perken wilt houden en tegelijkertijd zo min mogelijk inkomsten mis wilt lopen. Een goede procesbewaking helpt je om het overzicht te behouden.

 

Overleg met de buren

Voordat je het winkelpand gaat verbouwen is het handig om je plannen voor te leggen aan de buren. Deze kunnen namelijk hinder ondervinden aan de werkzaamheden, of dit nu komt doordat er lawaai ontstaat of door een verontreiniging van de lucht door verven of spuiten. Hou er ook rekening mee dat je mogelijk een vergunning aan moet vragen bij de gemeente voordat je jouw winkelpand mag verbouwen. Dit is hoogstwaarschijnlijk het geval als je wijzigingen maakt aan de voorgevel of de constructie verandert.

 

Winkelpand verbouwen

Loop zo min mogelijk inkomsten mis

Niet alleen kost de verbouwing van je winkelpand geld in de vorm van de investering die je moet maken, ook loop je waarschijnlijk inkomsten mis tijdens de verbouwing. Het is dus van groot belang dat de verbouwing niet te lang duurt en je hier zo min mogelijk hinder van ondervindt. Een goede planning en goede voorbereiding is hierbij cruciaal. Ook tijdens het verbouwingsproces moet er controle zijn zodat de planning goed wordt nageleefd. Het valt aan te raden om hier professionele hulp voor in te schakelen.

 

Bouwbegeleiding winkelpand verbouwen

Bouwbegeleiding kan flink wat voordelen bieden. Zeker als je een groter project voor ogen hebt waar je zelf weinig kennis van hebt of ervaring mee hebt kan het veel opleveren om professionele hulp in te schakelen. Het is ook niet altijd noodzakelijk om een bouwbegeleider in te huren voor het gehele proces. Je kunt ook voor bepaalde onderdelen experts inhuren, bijvoorbeeld alleen voor het plaatsen van de pui of het verwijderen van bouwafval. Grijp de verbouwing ook direct aan om je nieuwe winkelpand te verduurzamen. Dit is een uitstekend moment om het dak, de muren en de vloeren te isoleren waardoor je flink gaat besparen op de energierekening. Vervang de oude lampen door LED-verlichting en doe eventueel navraag over de mogelijkheden voor zonnepanelen en bijbehorende subsidiemaatregelen. Als je de nodige vaklui toch al hebt ingehuurd kun je zo twee vliegen in één klap slaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *