Reizen Zuid-Afrika en Namibië

  • door

Reizen Zuid-Afrika en Namibië

Afrika is een bijzonder mooi continent dat veel te bieden heeft. Vooral het zuiden van Afrika is een grote toeristentrekpleister. Er zijn veel mooie landen en gebieden die je echt moét bezoeken. De grote favoriet onder Nederlandse reizigers zijn Zuid-Afrika en Namibië en wij begrijpen wel waarom. Deze twee bestemmingen zijn perfect voor het ontdekken van het Afrikaanse continent. Je ziet er een fantastisch mooie natuur, indrukwekkende gebergte, groene bosrijke natuur, een uitgerekte woestijn en nog veel meer.

Ben jij ook van plan om naar Zuid-Afrika en Namibië te reizen, lees dan snel verder.

Wij geven je namelijk graag wat bezienswaardigheden en tips mee die je tijdens je bezoek aan deze bestemmingen absoluut niet over mag slaan.

 

  1. Etosha National Park Namibië

Het Etoscha National Park is het grootste nationale park van Namibië. Dit is tevens het park met de grootste populatie loslopende cheeta’s wereldwijd. Het park biedt veel verschillende diersoorten aan die je allemaal in hun natuurlijke habitat kunt bewonderen. Van grote olifanten tot leeuwen en tijgers, maar zo ook cheeta’s en de bedreigde zwarte neushoorn. Dit park biedt ook verschillende overnachtingsopties aan. Van basic kamperen in grote safaritenten tot luxe vertoeven in exclusieve lodges. Het zal hoe dan ook een onvergetelijke ervaring worden.

 

  1. Bezoek Swakopmund en Walvis Bay in Namibië

Swakopmund en Walvisbay zijn de allermooiste kustplaatsen van Namibië. Dit zijn kustplaatsen met parelwitte stranden, een azuurblauwe zee en lokale vissersboten. De stranden aan deze kust worden ook wel de ‘Skeleton Coast Beaches’ genoemd, dit omdat de stranden naast de enkele vissersbootjes vrij verlaten zijn. Je kunt naast het strand verkennen ook het water op gaan en verschillende zeedieren spotten, zoals walvissen en dolfijnen.

 

  1. Paragliden in Kaapstad

Wil je een spannende en avontuurlijke activiteit aangaan, ga dan Paragliden in Kaapstad. Je kunt een tour boeken vanuit Signal Hill of Lion’s Head. Beiden bieden een prachtig uitzicht over Kaapstad aan. Je kunt ervoor kiezen om alleen te springen of te gaan voor een duosprong. Hou er rekening mee dat dit een zeer populaire activiteit is en dat je dit minstens 2 dagen op voorhand moet vast leggen. De kosten bedragen tussen de €45,- en €85,- per persoon. In het hoogseizoen betaal je de volle pot maar in het laagseizoen gelukkig niet.

 

  1. Doe een Segway tour door Kaapstad

Kaapstad is ontzettend groot en het weer kan er klam en warm zijn. Om hier uren door heen te wandelen kan soms voor ongemakkelijke momenten zorgen. Je begint te zweten, je krijgt last van je voeten en wilt het liefst eventjes zitten en genieten van een ijskoud drankje. Nu hoef je je daar geen zorgen meer om te maken! Ontdek Kaapstad met de Segway! Je rijdt door heel de stad, onder begeleiding van een lokale gids. Alles wat je zal willen zien, komt aan bod. Van grote wijnvelden tot hoge bergen. Ook zal je via de boulevard de kust van Kaapstad goed kunnen bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *