Onderwijs ondersteuning Amstelveen

  • door

Onderwijs ondersteuning Amstelveen

 

Soms heb je tijdens je opleiding een extra stukje ondersteuning nodig. Bijvoorbeeld omdat je dyslexie of faalangst hebt, vanwege een beperking of handicap of omdat je twijfelt of de opleiding wel bij je past. Met behulp van onderwijs ondersteuning, behalen veel mensen betere schoolresultaten én gaan ze weer vrolijk en zelfverzekerd naar school toe. In dit blog lees je daarom alles over onderwijs ondersteuning (voor kinderen en volwassenen) in Amstelveen.

 

Wat is onderwijs ondersteuning voor kinderen?

 

Een kind kan op school vastlopen om verschillende redenen. Denk hierbij aan dyslexie, faalangst maar ook aan een beperking, handicap of leerachterstand. Om deze kinderen op de goede weg te helpen, is onderwijs ondersteuning soms gewenst. Onderwijs ondersteuning houdt in dat een kind extra hulp en eventueel een aangepast en op maat gemaakt lesprogramma krijgt. Dit lesprogramma wordt gegeven door zijn eigen docent of door een interne begeleider. De ondersteuning kan van tijdelijke aard zijn, en is soms slechts nodig voor een aantal vakken zoals taal of rekenen. Als onderwijs ondersteuning niet toereikend is, kan een kind worden doorverwezen naar speciaal onderwijs.

 

Onderwijs ondersteuning voor volwassenen

 

Niet alleen kinderen ondervinden problemen op school. Ook pubers en volwassenen kunnen soms extra ondersteuning gebruiken tijdens hun opleiding. Twijfel je bijvoorbeeld over je opleiding of vind je het lastig om gemotiveerd te blijven? Of loop je tegen andere problemen aan, zoals stress voor tentamens en presentaties, psychische problematiek of dyslexie? Dan kan onderwijs ondersteuning een oplossing zijn. Met een klein duwtje in de rug kun jij de goede weg op geholpen worden, en weer met frisse moed verder gaan met je studie. Daarnaast kan je tijdens een sessie nieuwe inzichten krijgen of worden doorgestuurd naar een andere specialist. Alles met maar één doel: verder studeren en bouwen aan een solide toekomst.

 

Waar vind je onderwijs ondersteuning in Amstelveen?

 

Onderwijs ondersteuning in Amstelveen vind je via je school of opleiding. Zo hebben sommige scholen een begeleider hiervoor in dienst of kunnen ze je doorverwijzen naar een specialist. Daarnaast zijn er op internet verschillende praktijken voor onderwijs ondersteuning te vinden en zijn er in Amstelveen meerdere initiatieven voor speciaal onderwijs voor kinderen, zoals Passend Onderwijs. Een voorbeeld van onderwijs ondersteuning voor pubers en volwassenen is Bold Mind Generation in Amstelveen. Bij deze praktijk werken meerdere specialisten, die graag met je meedenken en jou door je studie heen kunnen loodsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *