Opstellingen als een vorm van coaching 

  • door

opstellingen coaching

 

Het maken van een opstelling kan een goede manier van coaching zijn. Tijdens het maken van een opstelling voor jou kan de coach er achter komen wat de dingen zijn die je met je meedraagt en wat jou heeft gevormd tot wie je vandaag de dag bent. Met deze informatie kan een coach jou goede handvaten geven. Ben je benieuwd naar opstellingen als een vorm van coaching? Lees in dit blog meer over deze methode.

 

Het ontdekken van patronen

 

Door het opstellen van een opstelling kan een coach er goed achter komen wat bepaalde patronen zijn die bij jou horen. Ook komt een coach er zo achter wat jou valkuilen zijn en waar hij of zij dus op moet letten bij de coaching sessies. Zo dragen heel veel mensen onbewust emoties, gevoelens en angsten met zich mee die in vorige generaties zijn ontwikkeld. De coach kan jou helpen hier meer inzicht in te krijgen en een manier te vinden om hier mee om te leren gaan. 

 

Het overkomen van obstakels

 

De ballast die je met je mee draagt door dingen die onbewust aan jou over zijn gedragen kunnen obstakels vormen in je leven. Het kan zijn dat je bepaalde doelen voor ogen hebt, maar het maar niet lukt om deze te behalen omdat je constant vast loopt. Door het opstellen van een opstelling kan je er achter komen hoe deze obstakels zich hebben ontwikkeld en daarna kan je samen gaan zoeken naar een manier hoe je deze obstakels kan gaan overkomen. Zo kan je beter gaan toewerken naar je doelen en het leven gaan creëren dat je graag zou willen hebben.

 

Jezelf beter leren kennen

 

Opstellingen kunnen je erg veel inzicht geven in je leven. Zo kunnen er dingen naar boven komen tijdens een opstelling die je zelf nooit had kunnen bedenken. Samen met de coach kan je gaan kijken hoe je deze inzichten op de juiste manier om kan zetten tot levenslessen. Zo heb je na de coaching sessie een hoop om mee aan de slag te gaan. Je kan zo dieper in contact komen met je innerlijke zelf en ontdekken wat jou drijfveren zijn in het leven. Dit kan helpen op allerlei vlakken in je leven. Zo kan je hierdoor betere relaties ontwikkelen met mensen om je heen, werk vinden wat het beste bij je past en uiteindelijk meer geluk vinden in je leven. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *