Training werken op hoogte

  • door

Training werken op hoogte

Werken op grote hoogte brengt nou eenmaal behoorlijke risico’s met zich mee. Tegen die risico’s kun jij je met kleding en valharnassen- net als met veiligheidshelmen- tegenwoordig prima beveiligen. Het is echter ook goed om voor je daadwerkelijk op hoogte gaat werken kennis te hebben van alles wat werken op hoogte nou zo bijzonder en risicovol maakt. Tijdens een training werken op hoogte leer je om op verantwoorde wijze op hoogte te werken. Niet onbelangrijk, want nog steeds komen elk jaar weer mensen te overlijden na een ongeluk bij werkzaamheden op hoogte. Daarnaast lopen tientallen mensen blijvend letsel op.

 

Voorkom ongelukken op hoogte door het opdoen van kennis tijdens de training werken op hoogte

Heel veel ongelukken kunnen door het opdoen van kennis en kunde voorkomen worden en dat is wat je leert tijdens een training werken op hoogte. De training werken op hoogte biedt voorlichting en instructie en behalve voor het theoretische gedeelte is er ook volop aandacht voor de praktijk. Je wordt volledig geïnstrueerd hoe je om moet gaan met risicovolle omstandigheden en hoe jij de risico’s voor jezelf zoveel mogelijk kunt beperken. Volg je een training werken op hoogte dan leer je echt alles over (veilig) klimmen en werken op hoogte. Ook leer je alles wat te maken heeft met valbeveiliging en wordt je geleerd hoe je op de juiste wijze een valharnas aantrekt.

 

Je gaat veel bewuster te werk op hoogte

Als het goed is heb je aan het eind van de training werken op hoogte alle parate kennis van de geldende wet- en regelgeving. Je kent dan de gevaren die klimmen en werken op hoogte inhouden en bent in staat om zogenaamde visuele inspecties uit te voeren op valbeveiligingsmiddelen. Je zult merken dat de volgende keer dat je werkt op hoogte je veel bewuster bent van de gehele situatie en veel minder risico’s neemt, risico’s waar jij je voor de training niet eens zo van bewust was.

 

Onderwerpen zijn onder meer wet- en regelgeving, omgevingsgevaar en het gebruik van valharnassen

Wat er aan de orde komt van de training werken op hoogte is dus de wet- en regelgeving, omgevingsgevaar, het gebruik van de verschillende valharnassen, zogenaamde valbeveiligingssystemen, werkplaatsbeperking en positionering, vallijnen met dempers en valstopblokken. Verstandig dus een dergelijke cursus te volgen als je op hoogte werkt om zo de risico’s zoveel mogelijk te beperken en een stuk veiliger en bewuster aan de slag te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *