Rollator Almere

  • door

Rollator Almere

 

 

Met uw nieuwe rollator Almere doorwandelen

 

De huidige sterk vergrijzende bevolking van Nederland heeft tot gevolg dat we steeds meer rollators om ons heen zien. Zo blijkt ook de rollator in Almere een geliefd hulpmiddel te zijn waarmee senioren in staat zijn om toch nog steeds een heleboel dagelijkse dingen zelfstandig te kunnen doen. Sta je op het punt om binnenkort zelf een nieuwe of tweedehands rollator aan te schaffen, dan bieden we je bij deze een aantal handige tips, zodat je snel en veilig met die rollator door Almere kunt wandelen.

 

Optimale instelling voorkomt problemen

 

Ongeacht of je nu een tweedehands of een nieuwe rollator in Almere koopt, je zal deze eerst goed in moeten stellen voordat je er ook echt gebruik van gaat maken. Doe je dat niet, dan is de kans groot dat je last krijgt van allerlei lichamelijke klachten, omdat je een verkeerde houding aanneemt. Voor zover je lichaam dat toelaat is het altijd van belang om zo recht mogelijk achter je rollator te lopen. Deze lichaamshouding bereik je vooral door de handvatten op de juiste hoogte in te stellen. De meest ideale hoogte kun je gemakkelijk zelf bepalen door je armen langs je lichaam te laten bungelen. Daar waar je polsen zich dan bevinden moet ook de bovenkant van elk handvat gepositioneerd worden. Vind je dat uiteindelijk toch een lastig proces, bezoek dan een speciaalzaak voor een rollator in Almere waar experts rondlopen die je hier ongetwijfeld graag mee willen helpen.

 

Het belang van de rem

 

Elke rollator is ook voorzien van een rem. Die zit er natuurlijk niet voor niets op. Je kunt ermee voorkomen dat je bijvoorbeeld bij een stoeprand uitschiet. Daarnaast is de rem bedoeld voor de momenten dat je even niet actief met je rollator in Almere rondwandelt en daarentegen juist even uit wil rusten op de zitting die erop gemonteerd is. Zet je in dat soort situaties je rollator niet eerst op de rem, dan loop je het gevaar dat deze achtr je wegschiet, waardoor je ten val komt.

 

Gebruik alleen het mandje voor je boodschappen

 

Omdat je dus ook je rollator in Almere kunt gebruiken als zitje denk je misschien al snel dat je er ook letterlijk al je boodschappen mee naar huis kunt sjouwen. Tot op zekere hoogte is dat inderdaad mogelijk, want de meeste rollators hebben speciaal daarvoor een mandje. Maar hang vooral geen zware tassen aan de handvatten. Daar wordt een rollator gegarandeerd instabiel van, wat de kans op ongelukken vervolgens aanmerkelijk vergroot.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *