Rondreis Portugal

  • door

Rondreis Portugal

Wil jij de koude winter in Nederland ontsnappen en de warme zomerzon opzoeken? Wij begrijpen dat helemaal. Wil je niet lang in het vliegtuig zitten maar toch naar een prachtige en exotische bestemming reizen? Denk dan ook eens aan een rondreis in Portugal. Portugal is een land dat je binnen 2.5 uur vliegtijd vanuit Nederland kunt bereiken. Je waant je in een totaal andere wereld. Portugal is warm, de lokale bevolking is er altijd vrolijk, het eten is er overheerlijk en de natuur is er prachtig. Ook kent Portugal hele stedelijke steden en door zijn bijzondere kleurrijkheid is het een waar genot om hier doorheen te reizen.

Als je naar Portugal reist kun je dit het beste per vliegtuig doen. Eenmaal in Portugal aangekomen is het huren van een auto een pre. Je kunt je per auto heel makkelijk begeven door dit indrukwekkende land. Je kunt ook heel makkelijk zelf beslissen of je lang of kort op een plaats blijft. Er zijn veel routes die je door dit land kunt volgen, het ligt er ook een beetje aan wat je allemaal wilt doen en wilt zien. De onderstaande route is een route door het zuiden van Portugal.

 

  1. Faro en Monte Gordo

Je vliegt op het vliegveld van Faro. Hier kun je even heerlijk lunchen en na de lunch kun je verder reizen naar het kustplaatsje Monte Gordo. Monte Gordo is een badplaats aan de Atlantische Oceaan en is omgeven met prachtige gebergte en koraalriffen. Begin je reis ontspannend met een fijne dag op het strand.

 

  1. Evora

Op een 200 km verder ligt het Portugese Evora. Je reist door het heuvelachtige landschap van Portugal genaamd de Algarve. Evora wordt gezien als één van de allermooiste steden van Portugal. Je kunt er veel Middeleeuwse gebouwen en kunst zien en het lijkt net of je in een sprookje in de 15e eeuw bent beland. Geniet van al het oud historische voordat je weer verder reist.

  1. Estremoz

Estremoz is een middeleeuwse stad met veel bijzondere paleizen en tuinen. Bezoek de wijk Portalegre waar de Castelo de Vide staat. Het is een kasteel in een mooie kleurrijke wijk. In deze wijk zijn bijna alle muren behangen en beschilderd met bloemen. Een waar genot voor het oog.

 

  1. Lissabon

Eindig je reis in Lissabon. Dit is de hoofdstad van Portugal en via Lissabon kun je ook heel makkelijk terug naar Nederland vliegen. In Lissabon zijn er veel kloosters, kerken en kathedralen die je bezoek meer dan waard zijn. Ook mag je het gezellige Rossio plein en de oud historische wijk Alfama niet overslaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *