Voerboot kopen: nuttige tips voor de juiste aankoop

  • door

Voerboot kopen

 

Er zijn zoveel soorten voerboten te koop dat je haast niet weet welke de gepaste voerboot voor jou is. Ook de prijzen zijn zo verschillende van voerboot tot voerboot. Hieronder een paar tips waar je mee rekening kan houden bij een voerboot kopen.

 

De keuze van voerboot hangt af van waar je vist: klein of groot water?

 

Vis je enkel in kleine plassen dan heb je niet zo een grote voerboot nodig als iemand die op groot water vist?

Op groot water heb je een degelijke voerboot nodig die tegen weer en wind kan. Op kleine plassen heb je niet zo een dure voerboot nodig.

 

Het laadvermogen is ook belangrijk bij aankoop voerboot

 

Hoeveel moet je boot kinnen vervoeren? Vis je veel kilo’s of vis je met particels? Belangrijk om even na te gaan wat je ongeveer zal vervoeren?

 

Nieuwe voerboot kopen? Vergelijk prijs met kwaliteit.

 

Prijs en kwaliteit van de voerboot is belangrijk genoeg om mee rekening te houden als je deze aankoop plant. Je koopt niet elke dag een voerboot. Wens je degelijke prijs en kwaliteit, koop dan je voerboot op een beurs in plaats van in de winkel. Zo heb je toch nog een voordelige prijs. Bij een nieuwe aankoop van een degelijk merk ben je alvast zeker van de kwaliteit. Ook ben je bij een nieuwe aankoop zeker dat je nog uitbreidingen aan je voerboot kan doen zoals onderwatercamera of een gps.

 

Tweedehands voerboot kopen?

 

Is een nieuwe aankoop toch niet haalbaar voor jou wegens te duur? Tweedehands kan je ook soms voordelige zaken tegen komen of toch kwaliteit voor je geld. Hou op voorhand rekening met de eventuele verborgen gebreken en test de boot voor je deze koopt of betaalt.

 

Welke vragen stel je bij aankoop van tweedehands?

 

Vraag naar de verkoop historie en het waarom, dat de boot te koop staat .

Welke onderhoudsbeurten heeft deze boot al gehad? (liefst met een bewijs van onderhoud)

Vraag naar de mogelijkheden om de voerboot uit te breiden. Is het al een ouder model hou er dan rekening mee dat er misschien geen voorzieningen zijn om de boot uit te breiden. Of dat er zelfs geen vervangstukken meer voor handen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *