ZZP vacatures

  • door

ZZP vacatures

ZZP is zelfstandig zonder personeel of eenvoudiger uitgelegd freelance. Of je start als privé persoon een onderneming. Eigenlijk is het een persoon die zijn diensten aanbiedt , maar geen vast loon daarvoor krijgt.

 

Zzp worden, goed nagedacht?

Eerst en vooral even goed nadenken over wat het inhoudt om zzp te worden. Natuurlijk laat je geen vaste baan ineens los om zzp’er te worden. Meestal worden werklozen of mensen met een uitkering gestimuleerd om eventueel zelfstandig te worden en in je eigen inkomen te voorzien. Je kan dit starten met behoud van de uitkering of de garantie om de uitkering opnieuw aan te vragen, moest dit niet lukken.

 

Plichten van zzp:

Er zijn natuurlijk een aantal plichten om te werken als zzp. Eerst dien je de naam van je eenmanszaak in te schrijven bij de kamer van koophandel. Zo kan je je BTW nummer verkrijgen en starten met het aannemen van zzp vacatures. Per drie maand dien je een btw aangifte in te dienen bij de belastingen.

Er zijn verschillende hulpmiddelen op internet beschikbaar waarmee je kan starten als zzp. Zelfs een heus stappenplan om te starten als zzp , vind je heel uitgebreid terug op het net. Zo kan je opzoeken wat je uurtarief is, hoe je je inkomsten en uitgaven dient bij te houden, hoe je de btw dient te berekenen , welke onkosten je mag aftrekken en nog veel meer.

 

Voordelen van zzp:

– Je bent vrij je uren te kiezen of de tijd die je wenst te besteden aan een opdracht.

– Er zijn ook fiscale voordelen verbonden als je start als zzp.

 

Nadelen van zzp;

– Geen zzp vacatures beschikbaar in jouw branche, wachten op een zzp vacature vergt geduld.

– Ziek dan heb je helaas geen inkomen

– Soms moet je ook de vervelende vacatures erbij nemen.

 

Zzp vacatures voor iedereen

Onder de noemer van ZZP vacatures staan alle vacatures waar bedrijven op zoek zijn naar een ZZP om opdrachten uit te voeren. De zzp vacatures zijn heel divers van secretariaatswerk, tot administratie, kinderopvang, ICT , marketing en nog zoveel meer. Als ZZP neem je een opdracht aan en voor deze opdracht wordt je betaalt. Afhankelijk van wat je kennis en vaardigheden zijn, hoe divers de opdrachten kunnen zijn. Je kan als ZZP’er voor meer dan één bedrijf een opdracht uitvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *