Occasions Heemskerk

  • door

Occasions Heemskerk

 

Ben jij op zoek naar een goede occasion in Heemskerk en omgeving? Je hebt de keuze uit verschillende garagebedrijven en kunt jouw tweedehands auto ook kopen via websites zoals bijvoorbeeld Marktplaats of Autotrack.nl. Als je een occasion koopt, ben je doorgaans een stuk goedkoper uit qua aanschafprijs dan wanneer je kiest voor een nieuwe auto. Ook kun je soms direct wegrijden in jouw ‘nieuwe’ tweedehandsje.

 

Voordelen van een occasion

 

Een tweedehands auto is doorgaans een stuk vriendelijker geprijsd dan een nieuw model. Zo kun je voor hetzelfde budget bijvoorbeeld een grotere auto aanschaffen of een luxere uitvoering. Daarnaast is de afschrijving van een occasion een stuk lager en heeft deze vaak een prima restwaarde als je deze na een paar jaar weer doorverkoopt. Wat ook prettig is aan een occasion is dat de levertijd een stuk korter is dan dat van een nieuwe auto. Het aanbod van occasions in Heemskerk is groot waardoor je een ruime keuze hebt uit modellen en uitvoeringen. Let er wel op dat de kosten van onderhoud en reparatie vaak hoger zijn naarmate de auto ouder wordt. Doorgaans wegen de lagere afschrijvingskosten daar wel tegenop.

 

Meer vrijheid in onderhoud

 

Als je een occasion koopt kun je zelf kiezen waar en wanneer je onderhoud laat uitvoeren. Hierdoor kun je flink besparen op deze variabele kosten. Wanneer je een nieuwe auto koopt ben je verplicht om de auto te laten onderhouden door een merkdealer voor tenminste de duur van de fabrieksgarantie. Dit kan aardig in de papieren lopen doordat de dealer voor een kleine onderhoudsbeurt al flinke prijzen kan rekenen. Bij een oudere auto kun je tegen onverwachte reparatie- en onderhoudskosten aanlopen maar je kunt wel zelf besluiten waar je deze uit laat voeren. Één onderhoudsbeurt per jaar is doorgaans voldoende om de auto betrouwbaar te houden als je rond de 10.000 kilometer per jaar rijdt. Dit kun je eventueel combineren met de apk keuring.

 

Veel keuze aan occasions

 

Bij aanschaf van een nieuwe auto kun je deze helemaal naar je eigen wensen samenstellen. Dit is niet zo wanneer je kiest voor een tweedehands auto, maar door het ruime aanbod heb je wel voldoende te kiezen. Zo kun je niet alleen selecteren op basis van merk en kleur, maar ook de brandstof, het aantal kilometers, de afwerking en extra’s en nog veel meer. De kans dat jij jouw ideale occasion vindt is groot door het ruime aanbod van tweedehands auto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *