Persoonlijke verzorging Waalwijk

  • door

Persoonlijke verzorging Waalwijk

 

Bij persoonlijke verzorging denken veel mensen aan thuiszorgorganisaties voor ouderen. Dit is niet altijd het geval, want er zijn ook organisaties in Waalwijk die hulp bieden aan mensen met een aandoening of beperking. Persoonlijke verzorging in Waalwijk biedt onder andere steun bij hygiëne, eten en drinken, het klaarzetten en toedienen van medicijnen en meer.

 

Het belang van persoonlijke verzorging

 

Er zijn veel mensen die niet goed voor zichzelf kunnen zorgen, bijvoorbeeld door ouderdom, een handicap of een aandoening. In dit geval is er behoefte aan persoonlijke zorg. Dit kan voor een korte tijd zijn maar ook voor een langere periode. Bij persoonlijke verzorging die je geboden kan worden kun je onder andere denken aan het helpen met douchen, het klaarzetten van de medicijnen, verzorging van wonden, incontinentie ondersteuning, van en naar bed brengen en de algehele hygiëne. Bij de organisaties voor persoonlijke verzorging in Waalwijk draait het om het bieden van maatwerk, zodat jij een passende oplossing ontvangt.

 

Waar kun je persoonlijke verzorging aanvragen?

 

Als je persoonlijke verzorging nodig hebt kun je deze zorg doorgaans aanvragen bij de zorgverzekeraar. Deze vergoed namelijk meestal de zorg vanuit de Zorgverzekeringswet. Als je zelf de zorgverleners uit wilt kiezen en wilt bepalen wanneer en hoe je verzorgd wordt vraag je een persoons gebonden budget (PGB) voor verzorging en verpleging aan bij je zorgverzekeraar. Dit kan alleen als je langer dan 1 jaar zorg nodig hebt en geldt niet als je palliatieve zorg nodig hebt. Het is ook mogelijk om de zorg aan te vragen bij een zorgkantoor.

 

Verschil persoonlijke verzorging en huishoudelijke hulp

 

Persoonlijke verzorging is een vorm van thuiszorg, wat onder de basisverzekering van de zorgverzekeraar valt. De verzorger kan vaak ook kleine medische handelingen uitvoeren, zoals het schoonmaken en verzorgen van wondjes en het klaarleggen en innemen van medicijnen. Om deze reden kan je persoonlijke verzorging ook aanvragen bij de verzekeraar. Als je een huishoudelijke hulp nodig hebt zorgt deze enkel voor het huishouden en niet bij zorgtaken. Ook is er een verschil met het aanvragen van huishoudelijke hulp. Deze hulp wordt namelijk door de gemeente geregeld en ingekocht. Per gemeente kunnen de vereisten en regels verschillen maar in het algemeen komt het er op neer dat de hulp bij het huishouden moet bijdragen aan een schone en leefbare woning. Of je in aanmerking komt voor extra hulp bij het huishouden wordt bepaald door de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *