Haptonomie behandelingen in Wassenaar

  • door

Haptonomie Wassenaar

 

Haptonomie is een vorm van spirituele fysiotherapie. Het gaat hier om de affectieve aanraking. Deze aanraking moet het lichaam leiden tot een bewustwording van gedragingen. Haptonomie is gericht op emotie en gevoel. In de haptonomie is de overtuiging dat er een groot verband is tussen lichaam en geest. Hoe je je voelt straalt door naar je lichaam. Heb je mentale klachten dan zal je zien dat je ook snel last kan krijgen van fysieke klachten en andersom. Met haptonomie behandelingen pak je deze problematiek aan.

Tijdens de haptonomie behandelingen word je begeleid om meer in contact te komen met je eigen lichaam. Het is de bedoeling dat je de relatie met je zelf aangaat en verbetert. Dit kan heel confronterend zijn maar je zult merken dat het uiteindelijk ook heel helend zal werken en dat je klachten zullen verminderen. Doorgaans reageren de meeste mensen vanuit hun ratio. Hiermee worden gevoel en intuïtie op de achterbank geschoven. Er ontstaat een disconnect tussen lichaam en geest en dit is niet de bedoeling. Je ratio en gevoel moeten hand in hand met elkaar door het leven kunnen gaan en tijdens de haptonomie behandelingen zal je hier onder begeleiding aan werken.

 

Haptonomie behandelingen in Wassenaar

In Wassenaar kun je bij Fysio Den Hartog terecht voor verschillende behandelingen. Haptonomie behandelingen worden er onder andere ook aangeboden. Door het volgen van deze therapie leer je hoe je bewuster met je eigen gedragingen om moet gaan. Wanneer je bewuster met je eigen gedragingen omgaat zal je merken dat dit een grote positieve invloed heeft op je algehele mentale en lichamelijke welzijn.

Een onderdeel van haptonomie Wassenaar behandelingen zijn de spieren. Deze moeten in een goede conditie gebracht worden maar ze moeten ook in een goede conditie gehouden worden. Hoe minder pijn en spanning je in je spieren zult voelen hoe minder last je zult hebben van andere lichamelijke en mentale klachten.

Wanneer je last hebt van stijve spieren en een lichaam dat uit balans is zal je merken dat er veel klachten zullen optreden. Denk hierbij aan een verstoord slaapritme, angstaanvallen, veel stress etc. Dit kan worden weggenomen met haptonomie behandelingen. Wanneer je je bewuster wordt van je eigen gevoel zal je ook sneller de signalen herkennen die je lichaam je stuurt en hier adequater op handelen. By fysio Den Hartog werken ze met fysiotherapeuten die een expertise hebben in haptonomie behandelingen. Als jij er ook klaar voor bent om de pijn achter je te laten en meer in contact te komen met je eigen lichaam, neem dan snel contact op met ze en laat het helen beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *