Sport blessure Hoogvliet

  • door

Sport blessure Hoogvliet

 

Heb jij na het sporten een blessure opgelopen? Dan valt het aan te raden om zo snel mogelijk een bezoekje te brengen aan de sportherapeut in Hoogvliet. Een sportblessure is vervelend en kan nog lang aanhouden als je deze niet tijdig en professioneel laat behandelen. Pas direct nadat de blessure optreedt de RICE methode toe. Dit staat voor Rust, IJs, Compressie en Elevatie. Dit kan ervoor zorgen dat er minder complicaties uit de blessure voortkomen.

 

Direct koelen

 

Koel het geblesseerde lichaamsdeel direct zodat er minder zwelling ontstaat. Dit kan met ijs of koud stromend water. Plaats ijs niet direct op de huid maar gebruik bijvoorbeeld een theedoek en beweeg het ijs heen en weer. De eerste 48 uur valt het aan te raden om regelmatig te koelen voor 10 tot 20 minuten per keer. Breng een drukverband aan ter ondersteuning en om de zwelling te laten verminderen. Hou het geblesseerde lichaamsdeel ook omhoog wanneer mogelijk. Dit vermindert de bloedtoevoer en ondersteunt de bloedafvoer waardoor de zwelling sneller weg kan trekken. Als er sprake is van extreme zwelling en aanhoudende pijn neem je contact op met de huisarts of je fysiotherapeut.

 

Veelvoorkomende sport blessures

 

Sport blessures zijn veelvoorkomend en iedere blessure heeft andere symptomen en gevolgen. Veelvoorkomende sport blessures zijn knieblessures, enkelblessures, beenblessures, voetblessures en schouderblessures. Het is belangrijk om na een blessure de sportinspanningen rustig op te bouwen. Als je dit niet doet is er een kans dat de nog niet herstelde spier of pees verder beschadigd raakt, waardoor het herstel alleen maar langer duurt. Je kunt een terugkerende blessure voorkomen door juist te trainen en eventueel te sporten met een brace. Deze zorgt voor extra steun tijdens het sporten en ontlast zwakke lichaamsdelen.

 

Fysiotherapeut sport blessure

 

Een sportblessure is vervelend, omdat je door de blessure waarschijnlijk een tijdje jouw sport niet kunt beoefenen. Het wordt nog vervelender als de blessure ook zorgt voor hinder in je dagelijks leven. Fysiotherapie helpt je in veel gevallen om snel weer zonder pijn en blessures door het leven te gaan. Bezoek na een sport blessure een sportfysiotherapeut. Deze professional snapt wat er met je lichaam gebeurt tijdens het sporten en hoe de blessure is ontstaan. Afhankelijk van je blessure worden er verschillende behandeltechnieken gebruikt. Denk hierbij aan specifieke oefenprogramma’s met of zonder trainingsapparatuur. Daarnaast kan de fysiotherapeut een aangepast trainingsschema opstellen samen met je trainer, waardoor je weer snel op je oude sportniveau bent.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *