Wat is een SEO specialist?

  • door

Wat is SEO?

SEO is een Engelse term en het staat voor Search Engine Optimization. In het Nederlands vertaalt zich dit naar de zoekmachine optimalisatie. SEO is de onbetaalde en organische manier waarop een website zichtbaar is in de zoekmachines. Je kunt een hoge rang in de zoekmachines bereiken door ervoor te zorgen dat je website volledig SEO geoptimaliseerd is, dat je landingpagina’s kloppen en dat je een goede linkbuilding koppeling hebt tussen de zoekmachines en je website.

SEO specialist

Wat is en doet een SEO Specialist?

Een SEO Specialist helpt je met de SEO van je website en zal ervoor zorgen dat deze altijd volledig geoptimaliseerd is. Door je SEO te optimaliseren ben je beter zichtbaar in de zoekmachines en vergroot je ook je online zichtbaarheid. Wanneer je beter zichtbaar bent in de zoekmachines zal je merken dat de organische traffic naar je website veel groter wordt en je meer mensen zult bereiken. Hoe meer mensen je bereikt hoe groter de kans is dat deze ook over zullen gaan tot een koop van het product, de service of dienst die je aanbiedt.

Een SEO-specialist is iemand die een expert is op het gebied van SEO en weet hoe hij jouw website volledig SEO proof kan maken door verschillende SEO-tools in te zetten. Een SEO Specialist heeft het doel om jouw online zichtbaarheid te vergroten en doet dit onder andere door:

Zoektermanalyse en audit: Hier worden honderden verschillende zoektermen die horen bij jouw product of dienst onder de loep genomen en geanalyseerd. Er wordt een rapport geschreven waarbij zoektermen gerankt worden van meest gebruikt tot minst gebruikt. Dit is heel waardevol omdat je een beter inzicht krijgt op hetgeen waar jouw doelgroep op zoekt. Zo leer je ook beter hoe een nieuwe klant op jouw website terecht komt.

On-page SEO en content creatie: Het verbeteren van de content op je website en eventueel nieuwe content aan te leveren die volledig SEO-geoptimaliseerd is. Nadat er een zoektermanalyse is uitgevoerd weet de SEO-specialist precies welke sleutelwoorden gebruikt moeten worden in de teksten op jouw website. Deze zal hij ook toevoegen zodat jouw website hoger in de zoekmachines zal komen.

Linkbuilding: Linkbuilding is belangrijk om hoog te scoren in de zoekmachines. Je linkprofiel wordt door de SEO-specialist verbeterd waardoor Google je zal erkennen als een waardige partner en een waardige website die kwalitatief hoge en kloppende informatie aanbiedt. Hierdoor rank je hoger in de zoekmachines.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *