Spirituele Actie

 

Ritueelbegeleiding / Ritueelbegeleider

 

 

 

 

 

Een ritueel is een spirituele handeling die herhaaldelijk plaatsvindt. Dus, de cliënten gaan waar ze worden uitgenodigd om te gaan. Rituelen kunnen gevierd worden voor grote of kleine zaken. Deze vorm van begeleiding laat de cliënt zien hoe hij zijn eigen rituelen kan opbouwen. Normaal gesproken hoeven ze niet te betalen voor het ritueel.

Mensen motiveren om rituelen uit te voeren. Rituelen fungeren als een soort antaussee die de zorgen van het zelf en de angsten van de cliënt blootlegt en bevrijdt. Een rituele omgeving is een veilige plaats waar de cliënten zich kunnen uiten en hun woede, stress en zorgen kunnen loslaten.

Gemotiveerde mensen keren terug van een rituele time-away met nieuwe energie om de uitdagingen van de huidige materie aan te gaan.

Rituelen zijn effectief bij het oplossen van alledaagse problemen. Een mishandeld kind kan bijvoorbeeld verlost worden van de gevolgen van misbruik van buitenaf door het ritueel van vergeven.

Rituelen fungeren als symbool voor de intentie van de cliënt. Rituelen kalmeren de cliënt en laten hem of haar angsten overwinnen. Rituelen vieren ook de fantasieën van de cliënt.

Het doel van een ritueel is om de veranderingen in de gedragssituatie van de cliënt waar te nemen. Bijvoorbeeld een persoon die herstellende is van een middelenmisbruik kan door een ritueel van hier en nu verlost worden van de destructieve driften en neigingen.

Een ritueel geeft de cliënt een hoger begrip van de huidige realiteit. Een cliënt leert erop te reageren in plaats van te reageren.

Door een bepaald voorwerp of een object te gebruiken, kan een mens weigeren om zelfverheerlijkend te worden. Zo leren we onze verlangens over onszelf te beheersen. Rituelen helpen de cliënt ook zijn dankbaarheid te uiten. Rituelen hebben een magische status waarbij niets als vanzelfsprekend wordt beschouwd.

Een ritueel is een symbolische handeling. Het heeft vaak een betekenis die verder gaat dan de symbolische betekenis. Bijvoorbeeld een bruiloft kan rites of passage door overgangsrituelen; een rituele handeling en taal van belang

We zien veel juridische gevolgen na een bepaalde gemoedstoestand. En het niveau van begrip van het ritueel is belangrijk bij het beoordelen van de juridische gevolgen. Het is hetzelfde met dat van andere activiteiten die er geboorte aan geven. Het ritueel is het accent in het bewustzijn.

Ritueel is een spirituele praktijk van het individu of de groep. Met andere woorden ritueel is een religieuze handeling. Dus een ritueel beoefenen betekent oefenen. Eet, slaap, drink alles alleen dan kun je het echte leven ervaren.

We beginnen de wereld te ervaren door het filter van ons eigen bewustzijn. In het occulte volgen we een pad dat een gevoel van werkelijkheid heeft. Een echte werkelijkheid kan het gevoel zijn van zingen en dansen, het luisteren naar muziek in openbare gelegenheden, enzovoort.

Dit is het verschil tussen religie en de toepassing van universele spirituele wetten.

Religie is een geheel van overtuigingen en regels die worden nageleefd in een reeks praktijken. Het psychologische concept van ritueel begrip wordt dan gebruikt als het instrument om deze doelen te bereiken. Zodat alles wat gedaan kan worden om het spirituele doel van het leven te bereiken, het ritueel wordt.

Totdat wij begrijpen hoe vroeg in ons leven en hoe het ons leven vult met vreugde en geluk, kunnen wij geen van deze beoefenen omdat het onze identiteit en ons geluk is dat ons aantrekt.

Dokter L. Ron Hubbard zegt dat niemand “bang voor de dood” is. Maar we hebben wel een natuurlijk verlangen naar het leven.

Ik begrijp dat we veel plezier willen halen uit het fysieke bestaan. Levert de dood geen plezier op?

Ritueel stelt ons in staat deze staat van werkelijkheid te ervaren, het gevoel van vreugde en geluk.

Mensen hebben vaak het gevoel dat wat ze ook doen in het leven, het niet zo bevredigend zou zijn als het gepaard zou gaan met echte emotie. Als we emoties uit de vergelijking halen, wat krijgen we dan?

Ja, natuurlijk moeten we weten hoe we dingen in het leven moeten doen. En we hebben een zekere emotionele stimulatie of opwinding nodig om bevredigende resultaten te verkrijgen. Maar er is, en is altijd geweest, een dunne lijn tussen die twee.

Ritueel verduidelijkt die lijn. Het definieert wat in de staat van vreugde of geluk zijn betekent. Het vertelt ons dat er een afweging is tussen die twee.

Wie zou terugkeren en een leven van terreur leiden als hij zich bewust was van de kosten van het leven in de staat van angst?

In een uiterst zorgvuldige analyse zou men kunnen besluiten dat de beloning voor het leven in angst een nog angstiger staat van bestaan is.

Helder zien door middel van een ritueel is het krachtigste instrument dat een godsdienst had in de tijd vóór het christelijke tijdperk. Dit is iets dat kan worden toegepast op alle grote religies in de wereld. Het is gebaseerd op het begrip van de regels die de wereld goed zullen doen.

lees meer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *